Rezultati Petog Foto Konkursa

Najlepša Fotografija Ptice 2008.

Završen je peti konkurs za najlepšu fotografiju ptice 2008 Fonda. Na konkurs je poslato 138 radova od 17 autora. I pored toga što se u prošlom konkursu javilo više autora ove godine je kvalitet radova bio veći nego u bilo kom konkursu do sada. Žiri je doneo odluku većinom bodova za prvo i drugo mesto dok su fotografije na trećem mestu dobile isti broj bodova pa stoga smatramo da je najprihvatljivije da podele treće mesto.

Ostala je mogućnost za publiku da na izložbi glasa i dodeli nagradu publike. Prošle godine ovu laskavu nagradu je dobio Milivoje Vučanović za sliku gnezda vetruške na drvetu. Od 30 do 40 najboljih radova koji nisu dobili nagrade ali su zasenili žiri svojom lepotom, biće prikazani na promociji nagrađenih fotografija i dodeli nagrada. Za promociju se priprema plakat od pobedničke fotografije, a planira se održavanje tokom Marta. Za mesto i vreme održavanja promocije naknadno ćemo vas obavestiti.

Ovom prilikom cestitamo nagradenim autorima i svim ucesnicima koji su podržali ovu ideju i omogućili da ovaj konkurs bude jedan od boljih konkursa za fotografiju na temu ptica.

  • Prva nagrada

Sive vetruške, Falco vespertinus (Katarina Paunović)

 

  • Druga nagrada

Pčelarica, Merops apiaster (Maciej Szymanski)

 

  • Treće nagrade

Treće nagrade - slika vetruške Falco tinnunculus (Geza Farkaš)

Treće nagrade - Rečni geleb Larus ridibundus (Vlada Marinković)